preventieloont.nl » Risico Inventarisatie & Evaluatie
Wij helpen u bij arbo gerelateerde onderwerpen zoals RI&E, Bedrijfscertificeringen, VCA opleidingen en eventueel aanvullende onderzoeken.
preventieloont, preventie loont, preventieloont.nl, preventie, preventiemedewerker, die, ri&e, rie, risico inventarisatie, risico inventarisatie en evaluatie, evaluatie, NCA, VCA certificaat, uitzendbureau certificaat, NEN, NEN certificaat, SNA certificaat, NEN 4400-1, NEN 4400-2, SNA, VCU, VCU certificaat, arbo, arbeidshygiene, arbeidshygiëne, SNA keurmerk, veiligheidsmanagementsystemen, veiligheid management systemen, arbo dienst, vca-vol, vca-b, vca basis, vca vol, vca-p, vca p, vca certificaat, Breda, Roosendaal, Etten-Leur, prinsenbeek, veiligheid op werkvloer, deskundig advies veiligheid, veiligheid, adviseur veiligheid, veiligheidsinspecteur
60
page-template-default,page,page-id-60,page-child,parent-pageid-107,bridge-core-2.7.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-25.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Risico Inventarisatie & Evaluatie

Wist u dat u als werkgever verplicht bent om een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) uit te voeren, op grond van de Arbowet artikel 5?

Volgens de Arbo-wet dient u als onderneming een risico-inventarisatie en -evaluatie uit te voeren, met als doel de risico’s op het gebied van arbeidsomstandigheden planmatig te beheersen. Naast het feit dat de risico-inventarisatie en -evaluatie wettelijk verplicht is, kan het een bedrijf ook veel opleveren. Mensen die onder goede arbeidsomstandigheden werken zullen bijvoorbeeld meer tevreden zijn en minder snel ziek worden.

De risico-inventarisatie en -evaluatie wordt zo dikwijls aanpast als daarmee opgedane ervaring, gewijzigde werkmethoden of werkomstandigheden of de stand van de wetenschap en professionele dienstverlening daartoe aanleiding geven.

 

Algemene eisen aan de ri&e

In de risico-inventarisatie en -evaluatie moeten alle risico’s op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn voor de werknemers (ook als het uw ingehuurde medewerkers zijn) schriftelijk in kaart worden gebracht. ‘Inventariseren’ betekent hier het in kaart brengen van de gevaren. ‘Evalueren’ heeft betrekking op het schatten van de risico’s en het vergelijken met (wettelijke) normen, richtlijnen of regels. Integraal onderdeel van de risico-inventarisatie en -evaluatie is het plan van aanpak. Het plan van aanpak wordt opgesteld door de werkgever en personeel(svertegenwoordiging). In dit plan van aanpak wordt beschreven de gevonden aandachtspunten, de noodzakelijke verbetermaatregelen, een prioriteit, wie waarvoor verantwoordelijk is voor de verbetermaatregelen en de termijn waarin de verbetermaatregelen moet worden gerealiseerd.

RI&E inclusief toetsing van kerndeskundige vanaf €1275,-

 

  • Voldoen aan wet – en regelgeving bij het hebben van 1 medewerker of meer;
  • Ontvangen van een correct Plan van Aanpak;
  • De ontvangen RI&E voldoet aan de eisen van de Nederlandse Overheid.

Aangegeven prijs is exclusief btw.