preventieloont.nl » VCA */**/P
Wij helpen u bij arbo gerelateerde onderwerpen zoals RI&E, Bedrijfscertificeringen, VCA opleidingen en eventueel aanvullende onderzoeken.
preventieloont, preventie loont, preventieloont.nl, preventie, preventiemedewerker, die, ri&e, rie, risico inventarisatie, risico inventarisatie en evaluatie, evaluatie, NCA, VCA certificaat, uitzendbureau certificaat, NEN, NEN certificaat, SNA certificaat, NEN 4400-1, NEN 4400-2, SNA, VCU, VCU certificaat, arbo, arbeidshygiene, arbeidshygiëne, SNA keurmerk, veiligheidsmanagementsystemen, veiligheid management systemen, arbo dienst, vca-vol, vca-b, vca basis, vca vol, vca-p, vca p, vca certificaat, Breda, Roosendaal, Etten-Leur, prinsenbeek, veiligheid op werkvloer, deskundig advies veiligheid, veiligheid, adviseur veiligheid, veiligheidsinspecteur
109
page-template-default,page,page-id-109,page-child,parent-pageid-108,bridge-core-2.7.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-25.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

VCA */**/P

VCA certificering

VCA staat voor Veiligheid, Checklist Aannemers. Opdrachtgevers gebruiken de VCA-certificering steeds vaker om inzicht te krijgen in de veiligheidsprestaties van hun onderaannemers. Inmiddels zijn ruim 15.000 bedrijven in Nederland VCA- gecertificeerd.

 

VCA is oorspronkelijk ontwikkeld om bedrijven in de petrochemische sector en later ook de bouw- en aanverwante sectoren op een objectieve manier te toetsen en te certificeren op het gebied van veilig werken. Er vonden te veel ongevallen plaats. Inmiddels werken we een stuk veiliger en is er de afgelopen 15 jaar mede door de VCA een daling opgetreden van ruim 60% van de ongevallen in het bedrijfsleven.

 

VCA-certificering is een nuttig middel om aan te kunnen tonen dat uw bedrijf aan de wettelijke eisen op het gebied van Arbo- veiligheid en milieu voldoet. Dit voorkomt dus allerlei acties die u en uw opdrachtgever anders zouden moeten nemen om deze gezamenlijke zorg te kunnen waarborgen.

 

Het is voor de opdrachtgever dus steeds vaker dat VCA-certificering wordt geëist van een aannemer om als uitvoerende partij werkzaamheden te mogen verrichten.

 

Naast het feit dat VCA-certificering wordt geëist geeft het de volgende voordelen: daling van ziekte verzuim, minder ongevallen, calamiteiten en verhoging van de productiviteit en efficiency van uw organisatie.

 

Het VCA-systeem toetst bedrijven in de industrie, bouw en aanverwante sectoren op een objectieve manier. U krijgt inzicht in de veiligheid- en milieuprestaties van uw medewerkers.

Opdrachtgevers gebruiken het VCA – systeem steeds vaker om inzicht te krijgen in de veiligheid en milieuprestaties van aannemers. Het VCA – systeem is verder een hulpmiddel om de gezamenlijke zorg van opdrachtgevers en opdrachtnemers op het gebied van veiligheid vast teleggen en te beheersen. Hieronder vallen ook de Arbowet verplichtingen. Het certificatieniveau, dat dient te worden gehaald, is afhankelijk van het aantal werknemers en de werkzaamheden van het bedrijf.

 

Er zijn drie certificatie niveaus, VCA* (één ster), VCA** (twee sterren) en VCA – petrochemie:

  • VCA* is in principe bedoeld voor kleine bedrijven met minder dan 35 werknemers en die niet als hoofdaannemer optreden.
  • VCA** is in principe bedoeld voor bedrijven met 35 of meer medewerkers en voor hoofdaannemers.
  • VCA – P (petrochemie): deze certificering is speciaal bedoeld voor bedrijven die voor de petrochemische industrie werkzaamheden verrichten.

 

Het behalen van een VCA-certificering is voor een bedrijf van groot belang. De adviseurs van Preventieloont.nl bieden een VCA-systeem aan dat zich onderscheidt van andere bureaus aangezien zij niet alleen assistentie verlenen bij het behalen van het VCA-certificaat maar ook behulpzaam zijn bij de daadwerkelijke invoering van het systeem. Onze adviseurs nemen u het werk graag uit handen en houden van een praktische aanpak. Natuurlijk verzorgen wij ook de cursussen Basisveiligheid-VCA en VOL-VCA, desgevraagd bij u op het bedrijf, kortom het VCA-systeem wordt volledig op maat verzorgd.

 

Preventieloont.nl is bekend met de werkwijze van diverse certificatie bureaus en helpt u bij het maken van een keuze. Dit kan u enorme kostenbesparingen opleveren. Preventieloont.nl heeft inmiddels diverse bedrijven met succes begeleid tot VCA-certificering en kan u na een vrijblijvend bedrijfsbezoek een scherpe vaste prijs aanbieden. Zie enkele mogelijkheden op de pagina opleidingen. Voor grotere groepen of andere zaken, neem contact met ons op!

Voordelen van een VCA-certificatie:

  • Het is een sterk signaal naar uw opdrachtgever dat u veiligheid hoogste prioriteit geeft;
  • Vaak voldoet u hiermee ook aan de eisen van uw opdrachtgever;
  • U overtuigt uw personeel dat er diverse veiligheid – en gezondheidsrisico’s zijn tijden hun werkzaamheden;
  • Bewust wording van veilig gedrag van uw werknemers is niet klaar met een VCA certificering u moet hier wel mee blijven werken dan zal uw investering vruchten afwerpen;
  • Door een Veiligheidsbeheerssysteem te gebruiken komt uw organisatie professioneler over;
  • Het VCA is geen wettelijke verplichting maar kan u wel helpen om te voldoen aan alle wet -en regelgeving waar u misschien nog niet aan heeft gedacht.

Begeleiding voor uw VCA systeem al vanaf € 2750,-

 

 • Gegarandeerd uw certificering behalen;
 • Vooraf duidelijkheid in planning, doorlooptijd, kosten en verantwoordelijkheden;
 • Vaste adviseur;
 • Een op het bedrijf geënte offerte.

Aangegeven prijs is excl. btw.